Mod tillsammans med Östergårds

Mod tillsammans med Östergårds

Vi pratar om mod och sårbarhet

Ett koncept i samarbete med Östergårds där vi med jämna mellanrum samlas och pratar om mod och sårbarhet på ett väldigt konkret sätt samtidigt som vi umgås och äter gott.

Tillsammans med Anna och Fredrik Lindstedt på Östergårds konferens arrangerar vi ett antal seminarier kring MOD. Vi bjuder deltagarna på en subventionerad middag med några intressanta talare.

Vi har haft många fantastiska talare som gästat oss och pratat om mod ur olika perspektiv. Michael Grimborg, Reza Madadi, Superbosse Andersson, Maria Borelius, Johan Stael von Holstein, Ola Wenström, Ola Ahlvarsson, Pål Burman, Johanna Wollert Melin, Cecilia Safaee, Kenth Bergman, Patrik Arnesson, Mats Ahldén, Madde Stenberg, Johan Tangen, Cecilia Beck-Fries, Lars Axelsson, Cathrine Näsmark, Anna Bellman, Markus Johannesson, Johan Fallby, Ann Nordgren, Linda Palmgren, m fl.

Mod, latin fortitudo eller tapperhet, är en personlig egenskap och en av kardinaldygderna. En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser och önskningar, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget.

Utdrag från Mod

Spana in smakprov från Mod nedan

Jacqueline Kothbauer om the creator economy

Jacqueline berättar om nyckeldatumet när individiden tog över från institutionerna och resan framåt och hur viktigt det är för individen att ha modet att bygga sitt personliga varumärke på

Emma Ridderstad, CEO och founder av Warpinmedia.com om metaverse

Emma berättar bl a om konkreta fördelar inom bl a äldrevård och utbildning av att använda VR. Men också hur man kan jobba inom wellnessindustrin. Christian får pröva att meditera i VR och blir helt blown away

Agneta Sjödin om "Så in i själen"

Agneta Sjödin ut berättar bl a om sina möten med Byron Katie och Deprak Chopra i USA 2001. I boken Så in i själen och i podden med samma namn tar hon oss med på resan inåt.

Thomas Ardenfors om sina 30 barn

Thomas Ardenfors. Författare av boken "Alla mina 30 barn. En familjehemspappas dagbok" berättar om utmaningarna och glädjen av att kunna erbjuda ett barn en oas av trygghet. En resa mot att se glada ögon.

Ellinor Stattin berättar om dagen då allt förändrades

Den 26 Oktober 2017 fyller Ellinor Stattin 35 år. Men hon kommer ihåg den dagen av ett helt annat skäl. Det är den dagen hon och hennes man får beskedet att deras son Basti har drabbats av leukemi. Ellinor berättar om dagen som på många sätt förändrade familjens liv.

Anna Lindstedt och Christian Bönnelyche berättar om MOD på Östergårds

Den 17 Oktober anordnades MOD på härliga Östergårds. Där bjöds på mat, och publiken fick höra några nya förhållningssätt kring mod. Tre otroligt inspirerande och modiga människor talade: Per Sundin VD Pophouse, Ebba Kleberg von Sydow Journalist, influenser och superentreprenör och Stefan Sjöstrand, VD Skistar.

Per Sundin på Pophouse om avicii

Per Sundin, VD för Pophouse berättar för Christian Bönnelyche om två låtar som betytt väldigt mycket för honom. Historien bakom Avicis Wake me up och om mottagandet första gången den spelades på Ultra. Hur sociala medier dömde ut Avicis karriär. Och hur det sen vände. Från fiasko till succé. Revanschen.

Stefan Sjöstrand, VD på Skistar om mod att fatta beslut under en pandemi

Stefan Sjöstrand, VD på Skistar berättar om när han startade mitt i en pandemi när man var tvungen att stänga ner sina anläggningar till att ha modet att investera och produktutveckla även i tuffa tider och om modellen för Skistars produktutveckling.